Det gyllene snittet

Hälften av alla jag berättat denna jättehäftiga sak för har tyckt att det varit coolt, andra har bara ryckt på axlarna och ansett att det inte var någonting. Själv, egenkär som jag är, tycker jag att det är hur coolt som helst. Det är nämligen så att jag för några dagar sedan blev påmind om en liten sak som kallas det gyllene snittet. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det betyder, men det handlar om proportioner, och vissa anser att det är dessa proportioner som avger vad som är vacker eller inte. Alltså att dessa proportioner på något sätt är mer harmoniska än andra. Detta tal, 1,618, handlar inte bara om vad som är vackert, utan om allt, man kan hitta det i allt, i matematik, i naturen, i byggnader. Det är ett häftigt tal tycker jag.
     Det som är lite intressant, är att jag är född den 19 Juli klockan 16:18. Det måste ju betyda någonting...


Krogdebut

Ja det var ett tag sen nu igen sen jag skrev. Har haft ganska fullt upp, blivit gammal och så. Fyllde 18 i torsdags, så i fredags var jag och 3 tjejkompisar ute på krogen för första gången. Eller jag, Sandra och Jeaninne var nybörjarna, Sophie är en världsvan brud och har vart 18 länge.
     Kvällen började med att vi skålade med en rosa champange jag fått av min farbror i present, sedan åt vi middag med min mamma, som bjöd på goda viner till. Det blev dock ingen efterrätt, vi kunde ju inte bli alltför proppade innan vi skulle ut! Sen gjorde vi oss fina och stack till Claras där vi mötte upp några av Sandras och Sophies kompisar. Stället var väl okej, inget speciellt, men eftersom vi är ett gäng så sjukt roliga tjejer blev det kul ändå ;)

         

  

 




  

Sömnlöshet

Ja det var ju lämpligt. När Simon och hans kompisar äntligen är tysta så att jag ska få en god natts sömn så kan jag inte sova. Har försökt i över två timmar nu, det går inte. Detta resulterar i att jag blir arg på mig själv för att jag inte ligger och sover, vilket gör att jag kollar på klockan och stressar upp mig över att klockan är mycket och jag ska upp tidigt vilket gör att jag ännu mindre kan sova. Skitkul. Varför får man svårt att sova ibland? Jag menar, det är ju inte till någon nytta, så man tycker ju att kroppen som ska vara så fantastisk borde förstå att den bör slockna till i några timmar för sitt eget bästa. Men min kropp verkar inte tycka om mig. Jag tycker i och för sig inte om den heller så vi har väl en ganska rättvis relation till varandra. Jag borde alltså börja träna. För då tycker antagligen min kropp bättre om mig och belönar mig med då välförtjänt sömn, och jag tycker förhoppningsvis bättre om den då den får finare former. Det är bara hjärnan som blir lite grinig, han (kom just fram till att min hjärna är en han, i alla fall för tillfället) vill kolla på tv och koppla av. Hm, får försöka tillfredställa allas behov.

För alla er som antagligen är ointresserade så har framstegen kring insekterna varit små, eller inga alls. Jag hade myror över hela kroppen idag, och det var inte det minsta roligt. Försökte intala mig själv att om de går på mig kittlas det bara lite med om jag går på dem dör de. Och det är jag som är rädd för dem, jag måste nog vara världens största mes. Nästa projekt att åtgärda.

Sist men inte minst ska jag ta tag i det där jävla övningskörandet. Måste ju skaffa ett körkort, annars vet jag inte vad jag tar mig till. Får tar och lägga upp någon smart stategi jag ändå inte kommer att hålla. Den kanske i alla fall kan vara fin att titta på.

Taget från Sandra :)

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Tur att jag bara ska jobba...
2. Hur mycket kontanter har du på dig?
120:-
3. Vilket ord rimmar på "test"?
Bäst =D
4. Favoritplanet?
Mars eller Pluto tror jag. (Tellus ligger också ganska bra till :))
5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Cissi :)
6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Nej så avancerad är jag inte..
7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Nattröja
8. Sätter du etiketter på dig själv?
Japp, pannan är favoritstället
9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Barfota utan strumpor och skor
10. Ett ljust eller mörkt rum?
Ljust
11. Vad gjorde du vid midnatt?
Försökte sova
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
Haha tänkte väl det :) /Sofia
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Oj.. inne i stan antar jag...
14. Vilket uttryck använder du mest?
Oj.. det vet jag faktiskt inte.
15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Jimmy <3
16. Vilken pälsbeklädd sak rörde du senast?
Min lilla pussenutt katt, Nusse
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Inte en enda under tre hela dagar ;)
18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Många, de flesta ca 7 år gamla.
19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Jag är en lagom rund kvinna i mina bästa år
20. Din värsta fiende? 
Jag har inga fiender :)
21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
Katten Gustaf :D
22. Vad var det senaste du sa till någon?
Simon! Kan ni va tysta? Jag försöker sova!
23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Flyga, man kan nog tjäna pengar på det med :)
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Kanske lite då :)
25. Senaste låten du lyssnade på?
Ananau från Most Popular Indian´s Songs skivan

RSS 2.0