Snygging

Jag vet inte hur man kopierar in youtube filmer i bloggen så jag lägger bara upp adressen, så kan ni klickan vidare själva. Killen kan ju faktiskt dansa! =D

http://youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg

Nobody puts baby in a corner

Igår var jag ute med Jackie och Elin. Det var helt ok, men jag var väl kanske inte på det allra bästa partyhumöret. Det som gjorde min kväll var i alla fall en kille som jag började prata med, och senare även dansade med. Den killen kunde verkligen dansa! Det är så väldigt ovanligt nu för tiden så jag vart helt chockad och visste knappt vad jag skulle göra, kände mig lite som Baby i Dirty Dancing, vilket var passande efter att ha tittat på Let's Dance med filmtema tidigare under kvällen. Det var i alla fall jättekul att för en gångs skull dansa med en kille som verkligen visste vad han gjorde, som kunde både föra och röra sina höfter :)

Ompysslad

Igår var jag hemma hos Jackie och hade popcorn-kväll. Var jättemysigt, fastän vi gick och la oss runt halv elva på våran tänkta uppesittarkväll. Aja, man kan inte alltid vara på topp. Idag åkte vi till UF-mässan i Älvsjö. Vad det finns många smarta ideér! Eftersom jag hade bokat en tid för sminkning på Shiseido/NK klockan 14 blev jag överlycklig när jag såg att ett gäng tjejer som läste frisörprogrammet fixade frisyrer för 25:-. De var hur duktiga som helst, jag blev verkligen jättenöjd med resultatet. Sen var jag dock tvungen att springa i blåsten utomhus en väldig massa så det var lite förstört när jag kom hem, men det har ändå hållit förvånansvärt bra. Sminkningen blev också jättebra, så jag bestämde mig för att det måste bli utgång ikväll. Jag kan ju inte bara sitta hemma och vara snygg alldeles själv! ;)


image112image115

Inte de bästa bilderna i världhistorien kanske men så ni får en liten bild av hur det blev i alla fall :)

Charmigt

image110

image111

2 kort jag köpte på Ung Företagsamhet mässan i Älvsjö idag :)

Top model

Har precis kollat på Top Model 9. Det är ett så himla härligt program att slötitta på, man behöver verkligen inte tänka alls. Man blir även lite motiverad att ta tag i den där träningen som aldrig blir av annars, för även om tjejerna inte alltid är jättesnygga i ansiktet så har de ju otroliga kroppar. Många gånger lite väl smala, men ändå helt okej inspirationskällor :) Det här året tycker jag ändå var det snyggaste året hittills. Man kanske ska söka till nästa säsong? ;)

Welcome to America's Next Top Model 8

Jisses

Idag är jag mammas absoluta favoritdotter. Inte för att hon har några fler men ändå. Jag har skjutsat henne till gymmet, handlat, lagat mat, diskat och tvättat. Och städat rummet. Kan man bli en bättre dotter? Okej, det vore kanske lite bättre om man gjorde det regelbundet, men äh, ingen är perfekt! Även om man är bra nära ;)

För övrigt så är det sista dagen i skolan innan lovet imorgon. Ska bli så himla skönt med lov! Har dock hur mycket plugg som helst, men vi får se om jag kommer ha tillräckligt med självdisciplin för att göra något åt det. I mitt nya liv ska jag ju vara duktig även på skolfronten, så det blir väl så illa tvunget. Idag är det bara 98 dagar kvar till studenten!


Beach 08, here I come!

Idag är första dagen på mitt nya liv! Den meningen har jag tänkt varje dag den senaste månaden, om inte längre. Har inte lyckats mer än några timmar en ända gång. Men idag kanske det faktiskt är dagen D! Imorse gick jag upp tidigare för att gå på en rask 40 minuters promenad, vilket jag också gjorde. Sedan åt jag en nyttig frukost bestående av mörkt bröd och grönt te. Och sedan dess har jag inte ätit någonting (hade sovmorgon till 12 idag så jag har inte hoppat någon måltid), så jag har alltså varit nyttig fram till klockan 14 idag! Vi får bara hoppas att det håller i sig..

Försenad Turkiet

Som ni kanske kommer ihåg (men antagligen inte) så lovade jag någon gång i augusti/september att lägga in lite bilder sen min och Sophies Turkiet-resa, vilket jag fortfarande inte gjort. Min kära medresenär har påpekat detta ett antal gånger nu, så jag tänkte att det var dags att jag höll vad jag lovat. So here we go!






Det vart inte så många bilder, men jag har faktiskt inte all tid i världen. Så detta får duga :)

Tisdag

Idag har inte varit en bra dag alls. Har varit på dåligt humör, har varit haft ont i huvudet och har framför allt varit extremt trött. Så idag har det inte hänt mycket, har varit i skolan som vanligt. Cissi följde med mig hem efter skolan, vilket var väldigt länge sen, så det var roligt att se hur allt var med henne igen.

För övrigt fick jag nyss veta att min kära vän Malin kommer hem från USA den här veckan. Det ska bli så himla kul att träffa henne igen, var hundra evigheter sen. Vi får bara hoppas att det stora landet i väst inte har förstört henne :)

Ett säkert tecken på att det är dags att gå och lägga sig

Ja nu kände jag mig så där smart igen. Mina idiotier verkar alla komma någon gång på kvällen, vankas det möjligtvis ett mönster? Ikväll var jag så duktig att jag går in i badrummet för att göra mig i ordning för natten. Ställer mig framför spegeln och tar upp handen till ögat för att ta ut linserna. Men det gick inte, linsen ville inte av! Arg blir jag, och tänker jävla lins. Det är inte förrän jag vänder mig om och ser att linsfodralet är stängt jag kommer på att jag tog av linserna i eftermiddags när jag kom hem från skolan. Det är då man vet att man gjorde rätt i att börja dra sig mot sängen.

Bilen? Nej moppen.

Är det inte lite knäppt egentligen hur två personer som är lika gamla kan se så otroligt olika ut åldersmässigt? Min lillebror berättade idag om sin 15-åriga kompis, som folk tror är ca 24-25. Jag har sett honom och han ser onekligen äldre ut än 15. Att två 50-åringar ser olika gamla ut är ändå mer förståeligt, där kan ju livsstil och en massa andra saker ha spelat in, men vid 15 års ålder bör ju inte det ha påverkar mycket. Nej, jag förstår det helt enkelt inte. Men tur är väl det, för hur kul vore det om man vetat varför man ser ut som man gör? :)

Dagens kloka ord: Den som tror sig vara för obetydlig för att kunna påverka bör betänka hur det är att försöka somna när det finns en mygga i rummet.


Vilken brud!

Har precis varit inne på lauramagasin.se och stylat om mig lite. Vad tycker ni? ;)

image94

En skön säng och en kopp oboy

Hjälp! Jag har prov om ca 20 min och jag vet knappt på vad! Jag ska diskutera John Stuart Mills människosyn och antagligen dra lite kloka slutsatser. Jag är inte på humör att dra några kloka slutsatser. Jag vill ligga hemma under täcket och låtsas att skolan inte finns. Men nu är inte så fallet så det är väl bara att bita i det sura äpplet antar jag.

Wish me luck - igen!

I'm an idiot

Nej nu får jag faktiskt skämmas. Pappa frågade tidigare idag om jag kunde åka och lämna en rock hos hans kollega idag, vilket jag givetvis tyckte var okej. Så efter att ha krånglat lite med kartan kommer jag fram till kollegans hus, kliver ur bilen och tänker "faan". Jag glömde rocken. Så jävla korkat. Så då var det bara att åka hem igen och hämta den. När jag åker dit gång nummer 2 lyckas jag dessutom hamna bakom en riktigt sölpelle som tyckte att det var extremt roligt att köra under 50 på en 70-väg. Skitkul. Aja, nu är jag hemma igen, betydligt mycket senare än vad jag hade varit om allt bara kunde gå som det ska någon gång.


Banktjänstemannen Sofia

image93

Jag satte mig just vid pappas dator för att se på bilderna vi tog i Egypten i höstas, och kommer då in på den här bilden. Jag bjuder på att jag ser ut som en jag vet inte vad, jag var i alla fall bara 17 år :)

Omega 3 bröd

Receptet på det underbara brödet är:

Sätt på ugnen på 175°C.

Blanda detta:
ca 7-8 dl rågmjöl och grahamsmjöl, hälften/hälften
2 dl rågkross (vetekross)
1 dl vetegroddar
1 dl krossat linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl mandel- och hasselnötter
5-6 fikon
5-6 aprikoser
1 dl havrekli

Rör sedan ihop i en annan skål:
ca 3-4 tsk bikarbonat
2-3 msk honung
1 liter filmjölk

Blanda ihop allt. Fördela smeten i 2 st smörade och bröade formar och ställ in i ugnen i ca 1-1½ timme.


image92
Halvätet Omega 3 bröd. Det är godare än vad det ser ut, jag lovar.

Yes

Nu sitter jag och väntar på mamma som ska skjutsa mig till jobbet. Jätteskönt att slippa ta bussen då den verkligen inte matchar mina jobbtider. Igår var jag ute med Sandra, Andreas och hans kompis Lukas. Jackie och Elin var också med från en början men stack de stack till tegel istället ganska snabbt. Det var helt okej ute, men jag var ganska otaggad och ni vet ju hur det blir då. Andreas min ängel bjöd mig på typ allting, så jag har verkligen dåligt samvete över det. Ska kompensera det någon dag, jag lovar!

Inte att förglömma redogörelsen av det omtalade brödet. Det var verkligen jättegott! Bland de godaste bröd jag ätit, utan att överdriva. Det ska vi absolut baka igen. Om ni vill ha receptet är det bara att fråga, jag kanske lägger upp det här senare :)

Nej nu ska jag till jobbet!
See ya!


Damn I'm good

Hör och häpna. Jag har tränat! Så mycket att jag blev svettig! Efter att jag varit duktig och pluggat en hel dag kände jag att jag kunde fortsätta på det spåret och gick ner till källaren, satte på hög musik och körde ett eget friskis pass. Är helt slut nu. Men kul var det! Man kanske ska göra det till en vana?

På tal om träning så bakade jag och mamma (mest mamma) ett hälsobröd idag, som står i ugnen för tillfället. Ska bli spännande att smaka det, jag hoppas innerligt att det smakar bättre än vad det ser ut. Självklart ska ni få en utförlig redogörelse för hur resultatet blev :)

Naturalism, anyone?

Det råkar inte vara så att det finns någon som är en expert på naturalismen? Sitter och försöker skriva en miniuppsats om en massa olika epoker, utan vidare framgång. Eller det var en lögn, har faktiskt inte varit så effektiv som jag varit idag på länge, men jag har fastnat. Ytterst irriterande. Nästa uppgift blir att ta reda på allt jag ligger efter i. Den uppgiften kan nog tyvärr ta ett tag, finns del att göra om man säger så. Man får väl se det på den ljusa sidan, jag behöver inte oroa mig för att inte ha någonting att göra på lovet i alla fall :)

Dagens kloka ord: Tag inte livet alltför allvarligt. Du kommer i alla fall aldrig ifrån det levande.

I can do it

God morgon solstrålar!
Idag ska jag plugga. Så är det bara. Inga undanflykter godtas. Vi får se hur bra det går nu då. Wish me luck!


Look who´s talking now!

Har just tittat på Titta vem som snackar nu! på kanal 3. Den var lite söt, men helknäpp. Man undrar ju vad de gick på när de gjorde filmen. Och att stora skådespelare som John Travolta och Kirstie Alley ville vara med i en sån här film gör det bara ännu mer konstigt. Ett plus får väl vara att lillkillen är han som spelar Simon i sjunde himlen, ett program jag älskar :)

                                         image90

Bara för att...

Sophie ville också ha ett inlägg om sig, så varsågod gumman!


       Det är kul att man har så snygga kompisar...

Ögongodis

Nu har jag den senaste timman suttit med familjen och tittat på let's dance. Detta mest för att få se på mitt ögongodis, Karl Petter. Han är verkligen jättesöt :)



Högskoleprov

Hjälp! Idag var sista anmälningsdag till högskoleprovet, vilket ni antagligen och förhoppningsvis redan visste. Förvirrad som jag är hade jag totalt glömt bort det, och var i all min hast tvungen att ringa min kära far så att han kunde anmäla mig och betala in avgiften. Vilket han så generöst gjorde. Tack pappa! Men nu har jag i alla fall spenderat den sista timmen och provat att göra lite prov, och usch. Snacka om många slarvfel! Man brukar ju säga att man skriver som bäst efter att man gjort provet några gånger, men jag behöver nog skriva det där provet många gånger för att i huvud taget slippa skämmas. Usch säger jag bara. Usch.

Min farmor är bäst

Det här inlägget tänkte jag dedikera till min älskade farmor, Inger. Hon är världens bästa farmor, och har varit min stöttepelare så länge jag kan minnas. Hon finns alltid där för en, oavsett om det har hänt något eller om man bara vill ha någon att prata med. 

                                             image89
                                                   Farmor <3

Varför jag skriver om henne just nu är för att det igår var alla hjärtans dag, vilket är den dag man ska spendera med någon speciell man tycker om. Och vem är då bättre än farmor? Så sagt och gjort så bestämde jag och farmor dejt, där jag kom och besökte henne på hennes nya jobb (Swecare), och sedan åkte vidare till NK där vi åt middag och tittade på lite kläder. Var en jättemysig dejt, kunde inte ha blivit bättre :)


Lucky you

Värst vad jag uppdaterar nu för tiden då. Lucky you ;) Frågan är bara om det är för att jag har mer saker att fylla bloggen med eller om jag helt enkelt inte har något annat att göra på dagarna. Med tanke på innehållet i bloggen tror jag tyvärr mest på alt. 1. Aja, tur för er, nu får ni ta del av mina spännande och kloka tankar mycket oftare :)

Dagens kloka ord: Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv.

Nostalgi

image88

Varför sova när man kan...?

Nej nu får han ta och ge sig. Lillebror alltså. Fest igen. På en tisdag! Ska jag aldrig få någon ro? Jag längtar tills den dag jag kan hämnas. Och tro mig, då ska jag hämnas ordentligt! Någon som kan komma på ett bra sätt att ge tillbaka ett antal sömnlösa nätter på? =)

Saker är inte alltid som man tror

Jag har just suttit och tittat på lite bilder sen min Hollandresa i ettan. Och så kommer den här bilden upp. Den ser ganska mysig ut eller hur?
Titta riktigt noga så får du ser att skenet kan bedra...


image87

Ledtråd: De röda lamporna i fönsterna och landet jag besökte...

Ibland duger killarna ändå =)

Söndag. Den erkända bakisdagen. Tur för mig att jag inte är det då. Var visserligen ute igår, men känner faktiskt inte det minsta spår av det idag. Ibland ska väl även jag ha lite tur. Idag har jag även träffat min gode vän Oskar, vilket alltid är lika trevligt. Idag höjde han mitt självförtroende till tusen, när han gulligt som svar på påståendet "Jag såg en jättesnygg tjej på tåget idag" svarar "men hon kan ju omöjligen har varit lika snygg som du". Tack Oskar, du har förstått det där hur man charmar en tjej :)


Jag tror jag är kär...

Ja det här var ju spännande. Lillebror Simon har just nu ett gäng killkompisar över som ska sova här. Tidigare var det även tjejer och mycket hög musik. Kände mig som en gammal surkärring när jag var nära på att gå ner och skälla ut dem och säga att jag behövde min skönhetssömn inför jobbet imorgon. Men eftersom jag är en så underbar storasyster lät jag busungarna vara och bäddade i gästrummet på övervåningen istället. När jag är på väg ner för att hämta väckarklockan stannas jag av ett gäng glada 15-åringar som tycker att det är så roligt att prata med storasyster. Troligtvis främst för att hon var 18 och alltså kunde köpa ut öl till dem. Vilket de naturligtvis bad mig göra, på sina bara knän. De såg verkligen ursöta ut när de bad och bönade fastän de bara fick nej. Men mitt hjärta smälte verkligen när en av killarna utbrast "jag är inte full nu, jag spelar bara inför tjejerna". Ville bara hoppa på honom och nypa honom i kinden. Jag börjar verkligen bli gammal. 
     Några minuter senare har jag en hel flock 15-åringar runt mig, alla jättespända över vad jag har att säga om sex och p-piller. Så där stod jag och hade en långrandig föreläsning där de ställde alla sina frågor om bieffekter och skillnader mellan p-piller och minipiller, vad HIV gjorde etc. Moraltanten nästa. När lillebror skämts tillräckligt går alla kompisar ner - alla utom en. Så där står vi och han frågar alla möjliga frågor om förhållanden och sex. Kände mig riktigt duktig som stod där och hjälpte dagens unga in i samhället ;)
Och ja... nu sitter jag här, och de är där nere i källaren. Frågan är om man verkligen vill veta vad de sysslar med efter detta långa föredrag...

Robin vs. coconut

Igår var jag och Sandra hemma hos Sophie för att hjälpa henne att välja ut kläder till morgondagens maskerad i hennes skola. Tidigare under dagen hade jag varit hemma hos Maggi för att låna lite kläder Sophie kunde ha på sig, och detta blev resultatet:

image85 image86
           Denna röstade jag på                   Denna utstyrsel vann

Don't kill me!

Jag tror att Sandra skadar mig allvarligt om inte jag både uppdaterar den här bloggen och lägger upp bilder sen de senaste utgångarna snart. Så för att säkra min närmaste framtid lägger jag upp lite bilder nu :)


  

                   


  If you've ever been to heaven, this is twice as nice


                              

RSS 2.0